PRZEPISY DIABETYKA

#odżywianie #żywienie #dieta #odchudzanie #przepisykulinarne #jedzenie

Duszone mięso na świąteczny obiad

@kuchcik dania główne

Duszone mięso to wyjątkowe danie główne, szczególnie na świąteczny obiad.

Ilość: 5 PorcjiMięso duszone na świąteczny obiad. Diabetyk.pl, przepisy, odżywianie, żywienie, dieta, odchudzanie, zdrowe odżywianie, cukrzyca, przyprawy

SKŁADNIKI:

  • wieprzowina łopatka – 750 g,
  • przyprawa curry,
  • marchew – 120 g,
  • pietruszka 60 g,
  • por – 30 g,
  • seler – 30 g,
  • pieczarki – 40 g,
  • ½ kostki rosołowej,
  • sól,
  • pieprz.

WYKONANIE:

Kawałki mięsa poddusić z obu stron na patelni, oprószyć przyprawą curry i układać warstwami w żaroodpornym naczyniu. Najpierw mięso, mieszankę pokrojonych warzyw i ponownie mięso oraz warzywa. W dwóch szklankach ciepłej wody rozpuścić ½ kostki rosołowej i zalać danie. Przyprawić pieprzem i solą, dusić w piekarniku pod przykryciem około 50 minut. Gotowe danie możemy podawać z ugotowanym ryżem.

SKŁAD ODŻYWCZY, WW, WBT

Całe danie zawiera: B – 92 g, T – 120 g, W – 14 g, 1,3 WW, 14,5 WBT, 1463 kcal
1 porcja: B – 18 g, T – 24 g, W – 3 g, 0,3 WW, 3 WBT, 292 kcal

 

Mięso duszone na świąteczny obiad. Diabetyk.pl, przepisy, odżywianie, żywienie, dieta, odchudzanie, zdrowe odżywianie, cukrzyca, przyprawy

Spodobał Ci się przepis? Podziel się nim z innymi...
PinterestFacebookTwitterStumbleUponRedditDeliciousDiggLinkedInShare by Email

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>