PRZEPISY DIABETYKA

#odżywianie #żywienie #dieta #odchudzanie #przepisykulinarne #jedzenie

Feta z bekonem

@kuchcik przekąski, przekąski zakąski, zakąski

Feta z bekonem – to coś dla wielbicieli chrupiącego, smażonego bekonu!

Ilość: 2 PorcjeFeta z bekonem. Diabetyk.pl, przepisy, odżywianie, żywienie, dieta, odchudzanie, zdrowe odżywianie, cukrzyca, przyprawy

SKŁADNIKI:

  • kapusta czerwona – 110 g,
  • 8 plasterków bekonu – 80 g,
  • 1 łyżeczka masła – 8 g,
  • 2 łyżki soku z cytryny – 20 g,
  • 2 łyżki pestek słonecznika – 20 g,
  • ½ op. sera Feta – 100 g,
  • posiekana natka pietruszki,
  • sól,
  • pieprz.

WYKONANIE:

Oczyszczoną kapustę poszatkować. Plastry bekonu usmażyć na chrupiąco na maśle wraz z kapustą. Smażyć intensywnie mieszając, aż zacznie kapusta mięknąć. Przyprawić sokiem z cytryny, solą, pieprzem i wymieszać. Wyłożyć na półmisek, posypać pokruszonym serem Feta , posypać podprażonymi pestkami słonecznika i posiekaną natką pietruszki.

SKŁAD ODŻYWCZY, WW, WBT

Całe danie zawiera: B – 26 g, T – 78 g, W – 18 g, 1,8 WW, 8 WBT, 851 kcal
1 porcja: B – 13 g, T – 39 g, W – 9 g, 0,9 WW, 4 WBT, 425 kcal

przepisy kulinarne

Feta z bekonem. Diabetyk.pl, przepisy, odżywianie, żywienie, dieta, odchudzanie, zdrowe odżywianie, cukrzyca, przyprawy

Spodobał Ci się przepis? Podziel się nim z innymi...
PinterestFacebookTwitterStumbleUponRedditDeliciousDiggLinkedInShare by Email

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>