PRZEPISY DIABETYKA

#odżywianie #żywienie #dieta #odchudzanie #przepisykulinarne #jedzenie

Rawioli z sosem

@kuchcik dania główne, dania z makaronem

Rawioli z sosem to doskonała potrawa jako danie obiadowe (główne) z makaronem.

Ilość: 3 PorcjeRawioli_z_serem210314

SKŁADNIKI:

  • makaron ravioli z serem Primo Gusto – 150 g,
  • 1 torebka sosu do makaronu ,,Cztery sery z bazylią” Winiary – 45 g,
  • posiekana świeża bazylia.

WYKONANIE:

Makaron ravioli ugotować w osolonej wodzie al dente. Odcedzić i nałożyć na talerze. Sos przygotować wg przepisu na torebce i polać gorące ravioli. Gotową potrawę posypać posiekaną bazylią.

SKŁAD ODŻYWCZY, WW, WBT

Całe danie zawiera: B – 24 g, T – 18 g, W – 94 g, 9,5 WW, 2,6 WBT, 824 kcal
1 porcja: B – 8 g, T – 6 g, W – 31 g, 3 WW, 0,9 WBT, 274 kcal

 

 

Spodobał Ci się przepis? Podziel się nim z innymi...
PinterestFacebookTwitterStumbleUponRedditDeliciousDiggLinkedInShare by Email
2 odpowiedzi do "Rawioli z sosem"
  1. Małgorzata pisze:

    A co mam zrobić jeżeli nie jadam potraw z torebki? Ten sos ma jakieś składniki?

  2. Gosia pisze:

    Proszę – tylko nie żywność z torebki!!!
    Nie sztuką jest zrobić ravioli (małe pierożki na cienkim cieście) samemu np. ze szpinakiem, a sos serowy to gorgonzola dolce, mascarpone, cheddar, ser gruyere – rozpuścić w rondelku wg uznania smakowego i już.
    Bazylia jak najbardziej, ale własnego chowu, bez chemii.
    Dobrze smakuje ravioli z serem z pesto bazyliowym.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>